A fi sau a nu fi...liber

Personal growth ,life-coaching,positive and transpersonal psychology , education for all,INTEGRATIVE MEDICINE. HAPPINESS, WELL-BEING,WISDOM, HARMONY, COMMITMENT TO LIFE MISSION AND VALUES

30/08/2006

Homo Noeticus

In lucrarea sa Calatorie in directia Omega, Kenneth Ring, citeaza dintr-un discurs tinut la Chicago in 1980 de John White, unul din pionierii care au afirmat ca pe planeta se naste o noua forma de viata.
Noetica este un termen care se refera la studierea constiintei, iar aceasta activitate va fi principala preocupare a …noii rase care se va naste. Avand o luciditate si o intelegere de sine mai profunde, noii oameni nu vor mai permite ca formele impuse in mod traditional, controalele si institutiile societatii sa stea in calea dezvoltarii planetare. Psihologia lor modificata va avea la baza exprimarea, nu suprimarea sentimentelor. Motivatiile lor vor fi intemeiate pe cooperare si iubire, nu pe competitie si agresivitate. Logica lor va fi multidimensionala/integrate/simultana, nu liniara/secventiala/de tip sau-sau. Simtul identitatii lor va fi colectiv, nu izolat, individual.”
“ Numele pe care l-am dat noii umanitati pe punctual de a se naste este Homo noeticus.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home