A fi sau a nu fi...liber

Personal growth ,life-coaching,positive and transpersonal psychology , education for all,INTEGRATIVE MEDICINE. HAPPINESS, WELL-BEING,WISDOM, HARMONY, COMMITMENT TO LIFE MISSION AND VALUES

30/08/2006

Esti ceea ce alegi sa fii !

Fiecare este ceea ce alege sa fie
Semneaza propria declaratie de independenta

George Bernard Shaw spunea in Profesiunea Doamnei Warren:
“ Oamenii dau intotdeauna vina pe imprejurari pentru ceea ce sunt.Eu nu cred in imprejurari. Oamenii care reusesc pe lumea asta sunt cei care pornesc in cautarea imprejurarilor pe care si le doresc, iar daca nu le gasesc, le inventeaza.”

Ai merite pentru ca asa spui.
Propriul merit nu poate fi verificat de altii.
Daca valoarea ta depinde de altii, ea este meritul altora.

Trepte de dezvoltare a Sineului Superior:

Iubeste-ti trupul
Alege imagini de sine cit mai positive
Iubire de sine vs. infumurare
Accepta-te fara sa te plingi
Nu ai nevoie de aprobarea lor
Elibereaza-te de trecut: “ Numai stafiile bintuie in trecut, explicindu-se cu autodescriptori intemeiati pe o viata deja traita. Esti ce alegi sa fii astazi, nu ce ai ales odata.”
Cercul autocaracterizarilor
Vinovatia si ingrijorarea:” Nu experienta de azi ii innebuneste pe oameni, ci remuscarea pentru ceea ce s-a peterecut ieri si teama de ce poate adduce ziua de miine”. Daca ai impresia ca simtindu-te vinovat sau fiind ingrijorat indeajuns de mult timp, poti schimba un eveniment trecut sau viitor, inseamna ca locuiesti pe o alta planeta, cu o realitate diferita.
Deschide-te catre experiente noi, necunoscute. Exploreaza misterul ! “ Numai cei nesiguri tinjesc dupa siguranta.”
Rigiditate vs. spontaneitate. Prejudecati si rigiditati. Capcana” planului intotdeauna la indemina”
Tipuri de siguranta- interioara si exterioara. Reusita ca siguranta. Perfectionismul. Maxima” Nimic nu merita obtinut in afara perfectiunii” se poate reformula dupa cum urmeaza: PARALIZIE. De asemenea, nu exista esec mai mare decit succesul, pentru ca din el nu inveti nimic. Succesul nu face decit san e confirme superstitiile.
Control intern vs. control extern. Nu exista reguli sau traditii universal aplicabile… nici macar cea de fata.
Blamarea si adularea; capcana corect/gresit ; eticheta ( un exemplu de “asa trebuie” ); supunerea oarba fata de legi si reguli; cum sa te opui inregimentarii culturale si a traditiilor.” In clipa in care oamenii se abat de la traditie, (dupa ce au macinat veacuri cite un truism), in favoarea unui gind spontan, atunci poezia, spiritual, speranta, virtutea, povestile moralizatoare, toate se inghesuie in ajutorul lor.” – Ralph Waldo Emerson- Literary Ethics-1838.
Capcana dreptatii- daca lumea ar fi in asa fel organizata incit totul sa fie drept, nici o fiinta n-ar putea supravietui macar o zi. Pasarilor li s-ar interzice sa manince viermi si ar trebui satisfacute interesele personale ale tuturor.
“ Nu e drept”! – sloganul relatiilor interumane ineficiente.
Dependenta in familie –casnicie
Furia-mai mult decit normala.
Nu e nevoie de nici un strop de transpiratie pentru a incepe sa iesi din inertie si sa intri in VIATA!
CUM ARATA ACEL SUPRA-OM; Oare chiar exista ?! Pot fi si EU …
Eliberarea de comportamente autodistructive nu e ceva fantastic, ci adevarat. Iti sta la indemina sa functionezi optim, perfect sanatos mental, orientat in present, apreciat azi si mine.
Astfel esti perceput ca fiind cu adevarat diferit.
A avea placere de totul in viata, fara a irosi timpul vaitindu-se sau plingindu-se, regretind sau temindu-se de ceva sau cineva.
A fi sanatos si implinit, fara anxietate, furie, depresie,vinovatie, griji.
Acesti oameni adora ambiguitatea, savurind clipa, ca si cum este tot ceea ce au mai de pret. Momentele dintre evenimentele vietii sunt traite la fel de intens ca si evenimentul insusi. Independenta si siguranta de sine sunt bonusuri ale vietii si rezultate ale muncii Sinelui Superior. Dividendele acestora? Renume, creativitate, relatii umane fericite,
success in tot ceea ce intreprind, umor, eliberare de inregimentare, caci ei rid cu oamenii, nu de oameni.
Ce nu au ? Functionalitatea in dependenta cu parerea altora, dorinta de onoruri, orgolii, ceea ce le adduce un system de valori diferit, oameni care-I ocolesc, nu-I iubesc, ii dezaproba.
Sunt ocoliti de boli, sunt iubitori de natura, posesori de energie in masura greu de imaginat, curiosi sa descopere” infinitul”, intelepti mai degraba decit intelectualizati, cautind adevarul si perfectiunea imortalitatii. Sunt ca niste elevi permanenti, niciodata doar profesori.
Netamatori de esecuri; ba chiar aflati in cautarea lor, caci valoarea interioara este superioara unui success de o clipa ca fiinta umana.
Nu sunt furiosi, caci cauta sa inteleaga totul , nu se identifica cu nimeni si nimic, in afara de propria constiinta superioara. Nu cer nimic, nici macar dreptate sau un loc.
Ei apartin umanitatii .Nu critica, pentru ca nu au timp; sunt prea preocupati de necunoscutul de la orice pas din ei insisi si ce pot face cu acest mister.
Sunt oameni care se iubesc pe sine, pentru ca iubesc si respecta totul, aici si acum, de aceea evolueaza prin lupta interioara, sa savureze si sa biruie VIATA.
Semneaza-ti chiar ACUM propria Declaratie de Independenta !
Asuma-ti Riscul de A FI LIBER si Responsabilitatea de A FI LIDER prin SUPRA –EU !
Esti ceea ce alegi sa fii !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home