A fi sau a nu fi...liber

Personal growth ,life-coaching,positive and transpersonal psychology , education for all,INTEGRATIVE MEDICINE. HAPPINESS, WELL-BEING,WISDOM, HARMONY, COMMITMENT TO LIFE MISSION AND VALUES

24/03/2007

A fi sau a nu fi ADEVARAT ca OM!

Raspunsuri la cateva intrebari primite:

De ce ne este atat de greu sa vorbim atunci cand trebuie si atunci cand nu trebuie vorbim prea mult?
De ce niciodata nu ne gasim cuvintele si gasim cuvintele lipsite de semnificatia pe care noi vrem sa le-o dam?
De ce ne este atat de greu sa COMUNICAM? De ce de prea putine ori reusim sa spunem lucrurilor pe nume,de ce ne e frica ata de mult sa vorbim?
Exista oare raspunsuri?
Putem face ceva?

Draga Nicoleta,

Iti multumesc ca m-ai ales pe mine sa incerc sa-ti raspund la aceste intrebari.

TU este o dovada palpabila ca PUTEM FACE CEVA, prin faptul ca A STII SA-TI PUI INTREBARI, este PASUL ESENTIAL in a gasi si urma CALEA PROPRIE A VIETII, conform darurilor cu care te-ai nascut, pe care, auto-cunoscandu-te poti adauga VALOARE VIETII ca intreg .
Astfel, POTI IMPARTASI CU ALTII, deci comunica DESCHIS, caci A TE CUNOASTE IMPLICA A STA FATA IN FATA CU ADEVARUL, despre tine insati, a-ti spune punctul de vedere, a intelege CE TE AJUTA/IMPIEDICA SA -TI URMEZI CALEA, dezvoltarea, CRESTEREA INTERIOARA SI EXTERIORIZAREA ACESTEIA, PRIN CEEA CE CREEZI IN EXTERIOR, profesional, in grupuri, familie, idei etc.
Cel care DOAR CERE IN EXTERIOR, fara sa inceapa sa constientizeze MIRACOLUL CARE ESTE IN INTERIORUL SAU, cere LUCRURI MINORE, stacheta proprie si-o aseaza in functie de ALTII si nu de propria CAUTARE DE A SE DEPASI AZI FATA DE IERI.

Viata e o calatorie care incepe in fiecare zi(secunda) cu UN PAS.
Acest pas depinde doar de NOI insine, de FIECARE.
Daca te cunosti pe tine insuti, iti cunosti si sistemul de valori si cat poti duce, ce te ajuta si ce te tine pe loc si doar astfel STII SA ITI CERI TIE SI ALTORA, sa-i inveti si pe altii, caci , de fapt, A COMUNICA =A IMPARTASI=A INVATA= A CAUTA MAI MULTE ADEVARURI=A FI MAI APROAPE DE ADEVARUL VALABIL PT. MAI MULTI.

Putem face FIECARE CEVA SI MAI MULTI, CA GRUP, SOCIETATE, GLOB, daca TRAIM CONSTIENTI SI RESPONSABILI CA VIATA ESTE UN DAR SFANT, IAR BINELE ACESTEI VIETI ESTE O SUMA SUBTILA SI MATERIALIZATA DE BINELE ADUS PRIN CONTRIBUTIA FIECARUIA.

NU FACE NIMIC FARA SA TE GANDESTI DACA CEEA CE FACI POATE ADUCE RAU CUIVA, CHIAR NECUNOSCUT, SAU PESTE MAI MULT TIMP...
NU CAUTA VINOVATI, CI SOLUTII
NU CERE, CI OFERA!
NU ASTEPTA RECUNOASTERE, ci fii fericit ca raspunzi in fata propriei constiinte care este legatura proprie cu Dumnezeu si VIATA/CREATIA CA INTREG.
NU critica, CONSTRUIESTE!
NEVER SAY NEVER!
NU EXISTA COINCIDENTE, ci LECTII/MOMENTE CARE NEGHIDEAZA CALEA! INVATA SA LE RECUNOASTI SI SA LE INTELEGI! TOTUL ESTE DEJA CREAT DE MAMA NATURA! Raspunsurile sunt in TOT si TOATE cele, antrenamentul "intelegerii" mesajului este esenta VIETII!
Daca fiecare din noi am respecta acestea, AM TRAI FERICIREA SI IUBIREA, nu am cauta sa ne faca ceva/cineva fericiti sau sa fim iubiti.
SUNTEM IUBITI DE DUMNEZEU, de Ziua si Soarele, aerul pe care le avem strict necesare vietii si nu avem nici un merit decat responsabilitate CA NE SUNT OFERITE, ce avem de facut este sa URMAM NATURA DEJA CREATA, LECTIILE EI SUBTILE si atunci nu ne vom mai purta precum robotii si clonele, ci PRECUM OAMENII, fiinta MIRACULOS CREATA, RESPONSABILA DE TOT CE ARE SI CE CREAZA.

FIECARE ESTE CEEA CE ALEGE SA FIE !
Eu am ales A FI OM, LIBER, CREATOR, RESPONSABIL, FERICIT, STAPAN PE PROPRIA VIATA, FAPTE, CUVINTE SI SENTIMENTE.
Maine voi fi alta, mai NOUA decat azi !
Fara masca, neingrijorata ca mai apare un rid sau un cearcan, ci fericita ca acestea imi arata MIE ca TRAIESC DIN PLIN SI NU RUGINESC sau ma ascund in iluzii. Iar ceea ce fac, ADUCE O VALOARE VIETII A CEL PUTIN UNEI PERSOANE inj afara de mine, ceea ce declanseaza o reactie in lant si mai multe persoane vor fi constiente SA TRAIASCA REAL SI NU IMAGINAR.
Propriul exemplu este important in orice moment, aceasta insemnand responsabilitatea de A FI!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home